2 x centrale filterunit DUSTEX XF-189 en 14  afzuigarmen

 In een bedrijfsruimte met een afmeting van ca. 60 x 30 meter zijn diverse werkplekken ingericht waar gelast wordt met een inschakelduur van gemiddeld 15% en een amperage van ongeveer 200 Ampère. Er wordt tevens geautomatiseerd gelast met behulp vier lasrobots. De ontstane lasrook wordt middels afzuigarmen bij de bron afgezogen, dit in overeenstemming met de beleidsregels vastegelegd in het handboek ARBO beleidsregels en de bovengenoemde praktijkrichtlijn, dienen bij de lasprocessen binnen dit bedrijf de volgende maatregelen te worden uitgevoerd:

  • Ruimteventilatie en bronafzuiging, waarbij voor de bronafzuiging, bij de gegeven inschakelduur en Amperage een mechanische ventilatie 1.000 m3/h per lasser geldt.

De afzuigarmen met een lengte van 3 meter worden aangesloten op een leidingnet wat de met lasdamp verontreinigde lucht naar de centraal opgestelde filterkast DUSTEX  loopt waar de met lasdamp vervuilde lucht gefilterd wordt met een filtratiegraad van 99,95%. De robots zijn omkast waardoor een optimale afzuiging mogelijk is. Bovenop iedere lasrobot zitten twee afzuigpunten die aangesloten zijn op het leidingnet. De bij de lasrobot ontstane en afgezogen lasdamp gaat naar de 2e centrale filterunit.

 Vooor meer informatie www.lutec.nl

 

 

Volg ons ook op:

Volg ons ook op Facebook Volg ons ook op Twitter Volg ons ook op YouTube Volg ons ook op LinkedIn